Közélet

Welsz mégis megmérgezhette magát

A rendőrség korábban cáfolta a Hir24 információit, de a Blikk szerint is bevehetett valamit a bissau-guineai útlevelekkel is seftelő üzletember.

A Hír24 információi szerint a tragédia előtt nem sokkal közölte a hatóság embereivel: „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni.” A rendőrség azonban cáfolta az öngyilkosság tényét.

Az mno.hu értesülései szerint a múlt hét pénteken elkészült előzetes szakvélemény szerint kizárható az idegenkezűség, és valószínűsíti, hogy természetes halált halt Welsz Tamás, de a férfi halálának pontos okát a jövő hét elején állapítják meg az orvosszakértők.

A Blikk úgy tudja, Welsz Tamás hívta ki a rendőrséget a Logodi utcai irodájába, ahol dokumentumokat adott át az általa forgalmazott hamis bissau-guineai útlevelekről. (Ilyen okmányokkal nyitott egyébként álnéven magyar bankszámlát az előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes is, s 75 millió forintnyi eurót tartott rajta.) Innen érdi házába mentek újabb iratokért, majd visszaindultak a fővárosba, és itt az M7-esen lett rosszul a férfi.

A rosszullét után az üzletember a Budai Mentőszolgálatra került, de nem tudták megmenteni. Bár boncolási eredmények még nincsenek, a Blikk úgy tudja, a hatóságok vizsgálják a mérgezés gyanúját. Véglegeset csak a toxikológiai vizsgálat után lehet mondani, de erre akár még heteket is várni kell.

„Több száz olyan méreg is van, amely késleltetett idővel hat” – mondta a Blikknek Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő. „Ez a méreg kimutatását megnehezíti, mivel a toxikológus nem tudja pontosan, mit keressen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik