Belföld

“Felakadtak a szemei” – cáfolják Welsz öngyilkosságát

Nem találtak külsérelmi nyomot a csütörtökön meghalt Welsz Tamáson az igazságügyi orvos szakértők jelenlétében elvégzett elsődleges boncolása során; a férfi együttműködött a rendőrökkel, és nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, így bilincset sem vele szemben - hangzott el az ORFK péntek esti budapesti sajtótájékoztatóján.

Az elhunyt maga jelentkezett a rendőrségnél annak érdekében, hogy önként átadjon birtokában lévő dolgokat. Erről azonban a rendőrség nem ad részletesebb tájékoztatást  – mondta el Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. A rendőrök ezután mentek ki Welszért a logodi utcai irodájába csütörtökön 12 óra 5 perckor, innen mentek az érdi lakásába. Miután itt végeztek, visszaindultak Budapestre, és ezen az úton lett rosszul a férfi. A rendőri beszámoló szerint a férfi beszéde akadozott, majd szemei felakadtak, elveszítette eszméletét, majd rögtön az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahova 15 óra 17 perckor érkeztek meg.

Welsz Tamás szíve csütörtök délután 15.55-kor állt meg végleg. A rendőrség végleges szakértői véleményt valamennyi vizsgálat elvégzése után adnak a rendkívüli haláleset körülményeit vizsgáló hatóságnak.

Kiderült, hogy a rendőri eljárás során a férfi végig együttműködő magatartást tanúsított, az eljárásban részt vevő rendőrök pedig nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához.

Azt, hogy ki is volt Welsz Tamás és mit érdemes róla tudni, olvassa el cikkünket ide kattintva.

Olvasói sztorik