Közélet

Halálra késelte a testvérét, folytatódhat a kényszergyógykezelés

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt az ellen az 56 éves férfival szemben, aki 2012. decemberében, budapesti XIV. kerületi közös otthonukban, egy vitát követően halálra késelte testvérét.

A vádlott már évek óta rossz viszonyban volt a nála egy évvel fiatalabb öccsével, majd kapcsolatuk idővel helyrehozhatatlanul megromlott – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott még 2011-ben költözött édesanyjuk budapesti XIV. kerületi lakásába, testvére ekkor már egy ideje szintén ott élt. A testvérek – jellemzően anyagi természetű – vitái azonban továbbra is rendszeresek voltak, amelyek a közöttük meglévő konfliktust tovább mélyítették.

2012. december 20-án a késő esti órákban, egy újabb vitát követően, a vádlott aludni ment. Kis idő múlva a sértett bement a vádlottal közösen használt szobába és bekapcsolta a televíziót. Ez a vádlottat zavarta a pihenésben, ezért megkérte öccsét, hogy kapcsolja ki a készüléket, de a kérésnek a sértett nem tett eleget.

A vádlott ekkor felkelt, kiment a konyhába, magához vett egy konyhakést, majd a szobába visszatérve, azzal több alkalommal a sértett hátába szúrt. Ezután a férfi még két alkalommal kiment a konyhába, amikor is magához vett még két különböző konyhakést, amelyekkel újra és újra az akkor már a földön fekvő sértettre támadt.

A férfi ezután a földön fekvő és erősen vérző testvérét magára hagyva a XIV. kerületi rendőrkapitányságra ment, ahol beismerte tettét.

Az áldozat a testvére által okozott – különösen a szívet és mindkét tüdőt ért – súlyos, többszörös szúrt sérülések miatt a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi ellátás sem menthette volna meg.

A vádlott már most is ideiglenesen kényszergyógykezelés alatt áll, és ennek a folytatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik