Közélet

“Pórázon” Simon Gábor – Fotó

A volt MSZP-s országgyűlési képviselőt kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Hír24-gyel hétfőn közölte, újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt és kihallgatása után őrizetbe is vették. Az újonnan közölt gyanú szerint Simon Gábor egy hamis, saját személyi adatait tartalmazó, dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd felkereste egyik korábbi ismerősét, aki kérésére – az “okmány” felhasználásával – számlát nyitott egy magyar banknál.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az ügyészség szerint megáll a felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja. Az ügyészség hétfői tájékoztatásában kitért arra is, hogy – túl a február 18-án közölt gyanúsításon – Simon Gáborral a 2014-es vagyonnyilatkozata kapcsán újabb hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúját is közölték, mivel ezt az okiratot is úgy adta át az Országgyűlés Mentelmi bizottságának, hogy nem tüntette fel benne be nem vallott jövedelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik