Belföld

Elege lett a bloggereknek a szocialistákból, felmondtak

Egy időre bezár az Egyenlítő blog, állítólag azért, mert besokalltak a szocialisták instrukcióitól. Az tulajdonképpen egész sokáig nem is zavarta őket, hogy az MSZP beleszól a szerkesztésbe, az viszont már nekik is sok volt, hogy mostanra a fideszesekről szóló cikkeket sem engedik publikálni. Az MSZP tagad.

A kampány kellős közepén besokallt az Egyenlítő blog. Ez az a blog, amit gyakorlatilag az MSZP pártszékházból szerkesztettek, például, Török Zsolt MSZP-szóvivő látta el a készítőket betartandó “jó tanácsokkal”. A szocialisták háziblogjának készítői most úgy határoztak, már nem szolgálják többé a pártot.

A leállás oka az Index szerint az, hogy a munkatársaknak elegük lett abból, hogy vezető budapesti szocialista politikusok rendszeresen beleszóltak a lap működésébe, és egyre erősebb nyomást gyakoroltak rájuk. Annyira, hogy még a fideszes történeteket sem engedték megjelentetni.

Védett fideszesnek számított többek között Rogán Antal frakcióvezető és V. kerületi polgármester, Tarlós István főpolgármester, Pető György FBI-vezető. A róluk szóló cikkeknek, posztoknak különösen erős szűrőn kellett átmenniük – írja az Index.

A budapesti kormánypárt-ellenzék összefonódásról a párt és a munkatársak között már belső viták is zajlottak, de ezekben mindig a nyíltságot képviselők maradtak alul, mondta az Indexnek egy forrás. A lapnál ezek után az a vélemény alakult ki, hogy a fővárosi szocialisták hozzáállása miatt valódi kampány ki sem alakulhatott a baloldalon.

Megkerestük az MSZP-t, hogy igaz-e, hogy Rogán, Tarlós, és Pető védettnek számít náluk, amire a párt sajtófőnöke annyit írt: az állítás nem igaz.

Pető György, a nagy túlélő

A pletykák szerint különösen védett személyek közül Rogánt és Tarlóst senkinek sem kell bemutatni. De Pető Györgyöt?

Pető rendőrtiszt volt az előző rendszerben, és a kémelhárítás, a III/II-es főcsoport munkatársa (a III/II „nyílt állományú tisztjeként szolgált rendőrtiszti beosztásban” 1978 és 83 között) – ez a tény a Fideszt és a jobboldalt Medgyessy Péter esetében még igencsak ingerelte. Most kevésbé, hisz Petőt Tarlós István nevezte ki az FBI és az FKF Zrt. élére. Persze, hisz Tarlós már 2002 óta jól ismerte az óbudai önkormányzatból, ahol Pető az MSZP színeiben volt alpolgármester.

2006-ban indul a polgármesteri címért szocialista színekben, később kampányfőnöke volt a 11. kerületi polgármester Molnár Gyulának – utóbbi kampányát két egykori szórakozóhely is támogatta Újbudán, melyekről később kisült, évekig igen alacsony bérleti díjat fizettek az önkormányzatnak.

2009-től újra a rendőrségen dolgozik, és segít a Hagyó-ügy felgöngyölítésében – de ekkor már elhagyta az MSZP-t, ahol Hagyó ellenlábasa volt. 2010 után megkapta jutalmát az FBI-FKV főnöki pozíciókkal, azóta a Vitézy Dáviddal való összetűzései és a Sirály bezáratásának ügye kapcsán került előtérbe – írja a wikipedia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik