Közélet

“Apa izomstimulálóval áramot vezetett Rékába”

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 03. 11. 08:11

A 11 éves kislány terhelő vallomást tett szüleire és nevelőapjára is, akiket csak battonyai rémekként emlegetnek. Ilyen esetet korábban nem látott a magyar kriminalisztika.

Korábban a témában:

Rendőrségi vallomásában a kislány felidézte a brutális bűncselekmény előzményeit, és elmondta, az áldozat – Réka – szerelmes volt anyja élettársába. Mindannyian egy fedél alatt éltek, sőt, velük lakott a gyermek apja is. A lány elmondta, a halálra kínzott Réka szerelmes volt édesanyja párjába, akivel össze is szűrte a levet – írja a Bors.

“Nagyon megviselt, sírtam. Később már nem viselt meg”

“Aztán egyszer csak odaköltözött hozzánk apu. Én aludtam egy ágyban apuval, a másik falnál anya és Zoli, a matracon Réka… Réka később apuba is szerelmes lett… Aztán nagyon sok veszekedés lett, elkezdődtek a verések is, apa verte meg ilyenkor Rékát, alkalmanként anya is, és néha Zoli is… Réka szerelmessége miatt voltak a veszekedések… Én is láttam, amikor ököllel ütötte apa Rékát, Zoli és anya is bent volt a kisszobában… Nagyon megviselt, sírtam. Később már nem viselt meg, pedig már óránként bántalmazta apu Rékát… Néha apukám betett zenét, Rékának táncolnia kellett, különben apa újra bántalmazta… Rékának szét kellett tárnia a kezét és a lábát, a gáztűzhelynek kellett dőlnie, apukám a lába közét és a hónalját ütötte meg egy bottal… Emlékszem arra is, hogy apukám egy forró vasalóval megégette Réka egyik mellét… Apa anyukám izomstimulálójával áramot vezetett Rékába…”- mondta a lány.

Rúgták, ütötték, szurkálták tűvel, késsel

A korábbi ügyészségi tájékoztatásban egyébként az állt, a kislány anyja valóban féltékeny lett, hogy összeszűri a levet az egyik férfival, de nem élettársával, hanem egykori párjával, kislánya édesapjával. E szerint 2007-től már mindhárman rendszeresen bántalmazták őt, pofozták és ököllel ütötték. És ahogy telt az idő, ezek a támadások brutálisabbá váltak, mi több, 2010-től már kínozni kezdték a lányt a saját szórakoztatásukra. Egyik fogva tartója egyszer olyan erővel rúgta meg, hogy még a lába is eltört. A gyilkosok gyakorta pókereztek is, ilyenkor a győztesnek az volt a “jutalma”, hogy bánthatta a nőt. Emellett égő cigarettacsikket nyomtak el az arcán, a karján, sőt, az egyik férfi egyszer még lábon is szúrta egy késsel. A vádlottak olykor kötelet tettek a nyakára és felakasztották, majd mielőtt megfulladt volna, leengedték, vasalóval égették a testét, több csontját eltörték, tűt szúrtak a körme alá, kitörték a fogait és több körmét letépték. Mindemellett árammal is kínozták. A lányt gyakorta  begyógyszerezték, hogy ne legyen ereje megszökni. A folyamatos kínzásoktól a lány már felállni sem tudott, ekkor tolószékbe kötözték és napokig így verték.

Ha élne, a mai napig kínoznák

A legyengült Réka 2010 júniusában végül meghalt. Holttestét kínzói elásták a házuk mellett. Bilkei Pál, kriminálpszichológus korábban a Hír24-nek azt mondta, ha az áldozat nem veszti életét, a mai napig folytatódna kálváriája, fogvatartói ugyanis önként nem végeztek volna vele. A lány egyébként valószínűleg Stockholm-szindrómában szenvedhetett, vagyis kötődött brutális lakótársaihoz. Tele volt gátlással és félelemmel, emellett igen gyenge személyiséggel rendelkezett.

A gyilkosok pere zárt ajtók mögött zajlik, az elsőfokú ítélet még a tavasszal megszülethet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.