Közélet

„Törd el a lábait, és vágd le a nyelvét, meg a péniszét”

Volt beosztottját próbálta brutálisan megkínoztatni egy csalódott munkaadó.

Brutális bosszút eszelt ki egy volt alkalmazottja ellen egy egyiptomi származású cégtulajdonos. A pittsburgi, alumínium és műanyag feldolgozással foglalkozó, 52 éves Joseph Mosis egy bérgyilkost akart felbérelni, hogy törje a lábait, majd vágja a le a nyelvét és a péniszét a meg nem nevezett áldozatnak – írja bírósági dokumentumok alapján egy helyi lap.

A férfit egy másik alkalmazottnak és egy álruhás rendőrnek köszönhetően sikerült lebuktatni – ismerteti az esetet az ügyész, Mary Knox.

Joseph Mosis rendőrségi fotója

A történet azzal kezdődött, hogy Mosis találkozott egy a keleti partról a városba nincstelenül érkező honfitársával. A tehetős vállalkozó felajánlotta a segítségét: munkát és szállást ajánlott cége mobil-vízcsapokat gyártó részlegénél a férfinak. Egy ideig rendben mentek a dolgok, de a két ember tisztázatlan okok miatt összeveszett, és Mosis kirúgta a férfit.

Nem sokkal később egy férfi feljelentette Mosist az állami munkaügyi hivatalnál. Azt állította, hogy a férfi 10500 dolláral tartozik neki, mert nem fizetett ki 500 órányi túlórát, és 100 napnyi lakhatási, és étkezési hozzájárulást. Az ügy végül a felek megegyezésével zárult: Mosis 4500 dollárt fizetett a feljelentőnek.

Nem tisztázott, hogy a feljelentő és a későbbi áldozat ugyanaz a személy-e, de Mosis az eset után kezdte el zaklatni egy alkalmazottját, hogy szerezzen neki egy embert, aki hajlandó pénzért megkínozni a korábban befogadott, majd kirúgott férfit. Ez az alkalmazott azonban az alvilág helyett, a rendőrséghez fordult.

Egy álruhás nyomozót mutatott be főnökének, mintha az a felbérelhető verőember lenne. Mosis nem sokat teketóriázott: 2000 dollárt adott a rendőrnek azért, hogy törje el volt alkalmazottja lábait, majd vágja le a nyelvét, és a péniszét. A lényeg, hogy kegyetlenül szenvedjen, amiért elárulta egykori jótevőjét.

A büntetlen előéletű Mosist letartóztatták felbujtóként, különös kegyetlenséggel elkövetett, maradandó sérülést okozó súlyos testi sértésért. Tettéért akár 9 év börtönt is kaphat, tárgyalása végéig szinte biztosan rács mögött marad, mert a bíróság az óvadékát 1,5 millió dollárban állapította meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik