Közélet

Bérgyilkosoktól védték a budapesti sztárügyvédet

Hetekig volt védőőrizet alatt Ruttner György és a családja.

A nemrég házi őrizetbe került budapesti sztárügyvédet heteken keresztül kísérték a készenléti rendőrök irodája és otthona körül. Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a Blikknek, hogy valóban a rendőrség biztosított Ruttner Györgynek védelmet.

„Önt meg akarják ölni!” – ezt hallotta a telefonban, majd bement a Nemzeti Nyomozó Irodához az ügyvéd, ahol közölték vele, hogy tudomásuk szerint bérgyilkosok vadásznak rá, de arról hiába faggatták, hogy kik és mi miatt akarhatják eltenni láb alól, fogalma sem volt róla. Első megdöbbenésében az uzsorásokra gondolt.

Ruttner György jelenleg azért van házi őrizetben, mert a gyanú szerint több tízmillió forintot tett el ügyfelei pénzéből. Ezeket ügyvédi letétként helyezték el nála.

Nem mindenkire vigyáznak ennyire…

1998, egy pszichiáter a rendőrséghez fordul védelemért. Állítása szerint egy volt páciense zaklatja, fenyegeti, árnyékként követi. A rendőrség nem veszi komolyan az ügyet – a nőt az év március 24-én hat pisztolylövéssel öli meg a beszámíthatatlan joghallgató, aki előbb börtönbe került, később átszállították elmegyógyintézetbe, ahol a mai napig él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik