Közélet

Egész életére kukába küldené a gyilkost a bíró

Szokatlan büntetést eszelt ki a barátnője hulláját egy szemetesbe dobó gyilkosnak egy amerikai bíró. Csak azok a fránya törvények...

“Ha lenne rá lehetőségem, arra ítélném önt, hogy hátralévő életét egy szemetesben töltse el” – mondta egy New Yorki bíró James Guilfordnak, akit februárban találtak bűnösnek nem előre kitervelt emberölés (second degree murder) vádjában, barátnője agyonverése miatt – jelentette a syracuse.com .

A férfi még 2007 februárjában ölte meg Sharon Nugentet, akinek holttestét egy szemetesbe rejtette el. A nő testét soha nem találták meg. A hatóságok szerint még azelőtt elvihették a szemétszállítók, hogy megkezdődött volna a nyomozás az először csak eltűntként kezelt nő ügyében.

Mivel a bírónak nem volt törvényi lehetősége arra, hogy “életfogytig tartó szemetesben élésre” ítélje a férfit, a maximálisan kiszabható, 25 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte. Ez azt jelenti, hogy leghamarabb 25 év múlva engedhetik ki a börtönből, de a bíró szavai az áldozat anyjának arra utaltak, hogy a korai szabadlábra helyezésre nem lesz sok esélye a férfinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik