Közélet

Több mint ötven tűzoltó akadályozott meg egy tűzvészt Soroksáron

Tizenöt tűzoltóautóval vonultak ki a soroksári Duna menti Horgász partra, ahol több családi ház lángolt.

Két családi ház kiégett és lakhatatlanná vált a főváros XXIII. kerületében, a soroksári Duna menti Horgász parton – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője szombat este az MTI-vel. Ferenczi Norbert elmondta, hogy a tüzet már eloltották, személyi sérülés nem történt, az ottlakók elhelyezéséről, ha kell, intézkednek.

Ismertetése szerint a Horgászpart köz, ahol a tűz volt, korábban üdülőövezet volt, a nyaralókat azonban téliesítették, és az egyik ilyen családi házban keletkezett tűz. A tűz – folytatta Ferenczi Norbert – átterjedt a melléképületre és a szomszédos házra is, amelyek teljes terjedelmükben égtek, ezért vonult ki nagy erőkkel a fővárosi katasztrófavédelem. Megjegyezte, azt sikerült megakadályozniuk, hogy egy harmadik épületre is átterjedjen a tűz.

Tűzoltók dolgoznak a főváros XXIII. kerületében, a soroksári Duna menti Horgász parton, ahol két családi ház kiégett és lakhatatlanná vált
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók tizenöt tűzoltóautóval és mintegy ötvennégy tűzoltóval kezdték meg a lángok oltását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik