Közélet

Pszichiátrián kezelték Balla Irma fiát

Schönstein Sándort nemrég felmentették édesanyja meggyilkolásának vádja alól.

A 35 éves férfi depressziós lett az eljárás alatt – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy már a börtönben is kezelték pszichés panaszokkal, amelyek – hiába engedték ki a börtönből – nem enyhültek, így kórházba került.

Nem tudja feldolgozni, hogy anyagyilkossággal vádolták. Hogy ellehetetlenítették az életét, hogy két évig ült ártatlanul a rácsok mögött, hogy barátnője elhagyta, hogy nem tudott lediplomázni. Mindez testi tüneteket is okozott – nyilatkozta a lapnak dr. Magyar György ügyvéd, aki szeretne peren kívül megegyezni az állammal. Körülbelül 20 millió forint kártérítést kérnek.

Ball Irma fideszes önkormányzati képviselőt 2007-ben gyilkolták meg. A bűntény elkövetésével a fiát gyanúsították, ám Schönstein Sándort a Debreceni Ítélőtábla tavaly szeptemberben jogerősen felmentette.

Az ügyben tavaly újraindult az eljárás. Arról, hogy teljesen elölről kezdik-e a nyomozást, vagy a korábbi eljárás elvarratlan szálait követve próbálnak eljutni a tettesig, az iratok áttanulmányozása és a bizonyítékok újraértékelése után döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik