Közélet

Megúszta a börtönt a pestszentlőrinci darabolós gyilkos

Az asszony megfojtotta élettársát, majd levágta végtagjait. A bíróság kényszergyógykezelésre ítélte.

Felmentette a bíróság az emberölés vádja alól azt az asszonyt, aki 2011 telén, Budapest XVIII. kerületében megölte, majd feldarabolta párját. A nőt a történtek óta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik, és a keddi döntés értelmében – legfeljebb 15 évig – ott is marad. Az ítéletet a vádlott és védője, illetve az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

A brutális gyilkosság 2011 decemberében történt Pestszentlőrincen. A rémtettre azután derült fény, hogy bezacskózott végtagokat találtak egy hulladékgyűjtő mellett. A tettest – az 54 éves áldozat élettársát – pár nappal később fogták el. A nő a rendőröknek korábban azt mondta, régóta rossz volt a viszonyuk, a férfi rendszeresen ivott és ilyenkor agresszívan viselkedett. Állította, arra ugyan emlékszik, hogy megfojtotta élettársát, ám arra, hogy mi történt később, már nem. Az 52 éves támadó azután ölte meg párját, hogy a férfi lefeküdt aludni. Egy zacskó segítségével megfojtotta, majd feldarabolta a holttestet: egy konyhakéssel mindkét karját és lábszárát levágta. A végtagokat elvitte, magát a testet pedig az ágyneműtartóba rejtette – mindössze ennyit lehetett tudni.

Az ügyben igen rövid idő alatt megszületett a döntés, múlt héten tartották az első tárgyalási napot. Az asszony akkor nem akart beszélni, így a nyomozóknak tett korábbi vallomását olvasták fel, de a bíró kérdéseire azért válaszolt. Tanúkat is meghallgattak, utolsóként a pár főbérlőjét, aki korábban soha nem hallott részletekről beszélt. Beszámolójából kiderült, az nő élettársa péniszét is levágta. A férfi volt az, aki rátalált a nemi szervre, amelyet a gyilkos ugyancsak a földdel teli ágyneműtartóba rejtett. A torzó ekkor már nem volt ott, a rendőrök elvitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik