Közélet

Elbaltázott romantikus húzása miatt mehet bíróságra a pécsi férfi

A szerelmes vádlott egy két és fél méteresen műfenyőt vonszolt ki egy plázából, hogy kiengesztelje barátnőjét. Lebukása miatt bombariadóval büntette az üzletközpontot.

Az eset még tavaly, ünnepek előtt történt, ám csak most, a vádemeléskor derült fény a félresikerült romantikus akcióra.

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi összeveszett élettársával, amit úgy vezetett le, hogy elment inni. Ahogy sorra döntötte magába az italokat, egyre inkább békülni akart, ezért úgy döntött, meglepi valamivel. Nem is akármilyen ajándékot választott: bement egy üzletközpontba és szemet vetett az egyik dekorációs elemre, éppenséggel egy két és fél méteres műfenyőre. Fogta – és a rajta lévő 160 gömbbel és 25 méternyi izzósorral együtt – az utcára húzta zsákmányát, amelyet két kilométeren át vonszolt magával.

Vitte volna tovább is, de elkapták, így lőttek a méretes engesztelő ajándéknak. A férfi lopásért állhat hamarosan bíróság elé.

A szerelmes tolvaj a történtek miatt igencsak neheztelt az üzletközpontra, ezért elhatározta, hogy bosszút áll. Bombával fenyegette a plázát, tette mindezt egy szombati napon, az ünnepi forgatagban. A telefonáló miatt az áruházat kiürítették. Ebben az ügyben már bíróság elé állították, tettéért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik