Közélet

Motoros futár a bankrobbantó?

A Blikk szerint a kihordókat ellenőrzi épp a rendőrség. Valószínűleg nem magányos farkassal állnak szemben.

Úgy tudja a Blikk, hogy egy motoros futárt keres a rendőrség a XIII. kerületi bankrobbantási ügyben. A lap szerint azért ellenőrzik a küldemény- és ételkihordókat, mert a rutin, amellyel kezelte a motorkerékpárját: ahogy leszállt róla, ahogy elindult vele, arra utal, hogy nagy gyakorlata van.

A lap által megkérdezett rendőrségi szakértő kifejtette, egy ilyen akcióra motorkerékpárral csak az vállalkozik, aki a kétkerekűvel bárhonnan el tud menekülni. Erre pedig egy hobbimotoros nem biztos, hogy képes.

A Blikk kiszivárgott rendőrségi információkra hivatkozva azt állítja, hogy a védett szemtanú nem tudott személyleírást adni robbantóról a nyomozóknak, mindössze a ruházatát és a hangtónusát tudta leírni, még a férfi magasságát is bizonytalanul tudta csak megbecsülni.

A rendőrök állítólag azt gyanítják, hogy nem magányos farkassal állnak szemben, vagyis az a személy, aki elhelyezte a házilag készített robbanószerkezetet, nem azonos azzal, aki a pokolgépet elkészítette, ezért kikérték az aktív, tűzszerészi gyakorlattal rendelkező katonák adatait, akik esetleg közreműködhettek a támadásban.

Hétfőn a VÉSZ elnöke 2014. január 22-én levelet kapott egy magát Őrseregnek nevező ismeretlen szervezettől, amely a magára vállalta a Lehel úti CIB banknál, január közepén történt robbantást.

polls

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik