Közélet

Újabb bombagyanús táska okozott riadalmat

forgalomeltereles-rendorsegi-kordon(960x640)(2).jpg (forgalomelterelés, kordon,)
forgalomeltereles-rendorsegi-kordon(960x640)(2).jpg (forgalomelterelés, kordon,)

A rendőrök a pénzintézetet és a felette lévő lakóházat kiürítették, a környéket lezárták, mielőtt átvizsgálták táskát.

Gazdátlan táskát találtak a Margit körút egyik pénzintézetében szerda délután. A helyszínre rendőröket riasztottak, akik lezárták a Margit körút 25. és a Keleti Károly utca 1-7 közötti szakaszt a forgalom elől. Emellett kiürítették a pénzintézetet és a felette lévő lakóházat is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata közölte, ezután átvizsgálták a táskát, amelyben okmányokat, iratokat találtak. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Múlt pénteken az Újpest-Központban található CIB banknál találtak egy hasonló csomagot, két nappal korábban pedig az Andrássy utat zárták le egy gyanús táska miatt, amely valójában csak CD tisztítót rejtett.

Ahol minden táska gyanús

Izraelben, Jeruzsálemben, a központi buszpályaudvar már 2008 óta inkább hasonlít börtönre, mint közlekedési csomópontra. Az egy időben megszaporodott öngyilkos merényletek miatt mindenhol fémdetektoros keresők, kapuk, katonák, őrök láthatók, az utazni vágyók csomagját is átvilágítják. 84 kamera pásztázza folyamatosan a pályaudvart. A buszok pedig nem sima tömegközlekedési eszközök, hanem páncélozott szállítójárművek golyóálló üveggel, GPS-szel, bekamerázva.

El lehet képzelni, hogy a helyi Ben Gurion Repülőtér milyen biztonsági szinten állhat…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik