Közélet

Gyanús bőröndöt találtak egy budai banknál

tűzszerészek (tűzszerészek)
tűzszerészek (tűzszerészek)

Egy I. kerületi pénzintézet előtt egy kuka alatt bukkantak a gazdátlan csomagra. Kiderült, hogy csak ruhák voltak benne.

Gazdátlan bőröndöt találtak Budapesten, az I. kerületi Krisztina téren, egy pénzintézet előtt. A csomag átvizsgálásának idejére előbb a Mészáros utca egy szakaszát zárták le, majd az intézkedést kiterjesztették az Attila útig – közölte a Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a Hír24-gyel hétfő este.

Az éppen használaton kívüli bankfiók előtt egy kuka alatt találták a bőröndöt. Az átvizsgálás idejére a Mészáros utca egy szakaszát lezárták. Később az Attila útig kiterjesztették a zárást. Ezt 20 perccel este 10 óra előtt oldották fel, miután kiderült, ruhaneműk voltak a bőröndben.

Ez a gyalogos közlekedést és a BKV-járatokat is érintte, a Krisztina téren a villamosforgalmat is korlátozni kellett. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a rendőrség az I. kerületi Mészáros utcát a Krisztina tér és a Győző utca között zárta le. Emiatt terelt útvonalon közlekedett a 105-ös és a 178-as busz.

A 105-ös az Apor Vilmos tér irányában nem érintette a Krisztina tér, a Győző utca és a Márvány utca megállót, míg a Gyöngyösi utca irányában a Győri út és a Mészáros utca megálló maradt ki. A 178-as busz a Naphegy tér felé kihagyta a Krisztina téri megállót, a Keleti pályaudvar irányában pedig a Mészáros utca marad ki – írta a BKK. A 16-os autóbusz terelve közlekedett, nem érintett a Krisztina téri megállót. A 18-as villamos a Széll Kálmán tér és Döbrentei tér között nem közlekedett, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehetett utazni.

Hétfőn a VÉSZ elnöke 2014. január 22-én levelet kapott egy magát Őrseregnek nevező ismeretlen szervezettől, amely a magára vállalta a Lehel úti CIB banknál, január közepén történt robbantást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik