Közélet

Megszólalt a kétéves, agyonvert kislány apja

gyermekbantalmazas(960x640)(3).jpg (gyermekbántalmazás)
gyermekbantalmazas(960x640)(3).jpg (gyermekbántalmazás)

Az édesapa úgy gondolja, ha erőszakosabb lett volna, Kira még ma is élne.

Az apa tavaly nyáron vette észre Kíra testén a véraláfutásokat, amelyekről fotókat is készített. A sokkoló képeket megmutatta annak a válóperes bírájának is, aki döntött lányai elhelyezéséről – írja a Blikk. A békéltető tárgyaláson, tavaly június 28-án dugtam az orra alá a fotókat, decemberben mégis úgy döntött, a gyerekeknek az anyjuknál és új párjánál van a helye – mondta el a lapnak Sebastian.

Az anya először azt mondta, a kislány leesett a lépcsőn, majd hogy túl erősen szorította a nyakához a babáját. Később már azt állította, a bicikli hevedere sebesítette meg ilyen csúnyán. Ehhez képest a kicsi szeme alatt is kék, lila foltok húzódtak, vállán és lábán pedig gyógyuló verésnyomok látszódtak. “Hibáztam. Ha erőszakosabb lettem volna, Kíra még ma is élhetne. De hittem abban, hogy a bíró nem tárja szét a karját, látva a kislányom sebeit” – fogalmazott az apa.

Magyar György ügyvéd szerint a bíró az illetékes hatóságnak jelezhetett volna. – “Az eljáró bírónak, ha bűncselekmény gyanúja tudomására jut, akkor hivatalból kötelessége feljelentést tenni. Az apának feljelentési kötelezettsége ugyan nem volt, de ő is fordulhatott volna közvetlenül akár a rendőrséghez, akár a gyámhivatalhoz.”

A kislányt január 8-án vitték kórházba agyhalott állapotban, nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A vád szerint nevelőapja, B. Géza verte halálra. A bírósági meghallgatáson azt mondta, ha a szakértő megállapította, hogy bántotta Kírát, akkor az valószínűleg úgy is van. A férfi a vallomás ellenére tagadta a bűnösségét, jelenleg kiskorú személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják és 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Olvasói sztorik