Közélet

Halálra vert kétéves: kínjában mosolygott a nevelőapa

Először beismerő vallomást tett, majd azt állította, hogy nem emlékszik a történtekre az a férfi, aki a gyanú szerint agyonverte kétéves nevelt lányát Tápiószelén – írja a Blikk.

A lap szerint B. Béla a bírósági meghallgatáson azt mondta, ha a szakértő megállapította, hogy bántotta Kírát, akkor az valószínűleg úgy is van.

A férfi a vallomás ellenére tagadta a bűnösségét. Jelenleg kiskorú személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják és 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

B. Béla először úgy magyarázta a kislány feltehetően általa okozott sérüléseit a rendőröknek, hogy a kicsi az etetőszékről esett le a földre. Később ellentmondásokba keveredett.

A nevelőapa arról sem beszélt, mivel üthette Kíra fejét, viszont a Blikk szerint a családi házban több olyan tárgyat is találtak a rendőrök, amellyel elkövethette a bűntettet.

A lap úgy tudja, a kislány testén több olyan sérülés is volt, ami arra utalt, hogy régebben is bánthatták. Az édesapa barátai szerint a testvéreken látszott, hogy nincs minden rendben otthon. Állítólag zokogtak, amikor nyáron vissza kellett menniük az édesanyjukhoz és annak párjához. A szomszédok szerint enni is alig kaptak otthon.

A nő egyébként korábban azt mondta: nem tudott a bántalmazásokról és elhitte B. Béla verzióit Kíra korábbi gyanús sérüléseiről.

A kislányt múlt szerdán vitték agyhalott állapotban kórházba súlyos koponyasérülésekkel. Pénteken már nem élt.

Olvasói sztorik