Közélet

Nagy erőkkel keresik a bankrobbantót

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával több településén is kutatják a Lehel úti robbantó nyomait. A 10 milliós forintos nyomravezetői díj továbbra is áll.

Nyomra vezetnek-e?

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a honlapján azt írta, hogy a jelentős rendőri erők bevonásával indított akcióban tervszerű, összehangolt, széleskörű adat- és információgyűjtést végeznek a XIII. kerületi Lehel úti pénzintézetnél január 13-án történt robbantásos bűncselekmény elkövetőjének megtalálása érdekében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársa folytat adat- és információgyűjtést, elemzést és tanúkutatást; ezeket egy nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat ők elemzik – közölték.

Emlékeztettek arra, hogy a rendőrség azt a fekete bukósisakot, sötét kezeslábast viselő, 180-185 centiméter magas ismeretlent keresi, aki a bűncselekmény helyszínéről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 vagy 250 köbcentiméter hengerűrtartalmú motorkerékpárral hajtott el.

Megismételték korábbi felhívásukat is: az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A rendőrség továbbra is kéri, hogy akinek a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információja van, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számon vagy a 107-es és 112-es központi segélyhívó számon.

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban azt közölte, hogy robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszélyokozás gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik