Közélet

Másik banknál is feltűnt a robbantásnál látott motor

Egy Váci úti pénzintézet megrongálásánál is látták azt az endurót, amit most a Lehet úti robbantás kapcsán keres a rendőrség.

Január hetedikén betörték a XIII. kerületi Váci úti Raiffeisen bankfiók ablakát, az ipari kamerák felvétele alapján egy motoros volt az elkövető. Hat nappal később, hétfő hajnalban ismeretlen tettes robbantott egy banknál a Lehel úton. A Velvet úgy tudja, hogy a robbantáshoz ipari TNT-t használtak, és ugyanazt a cross enduro jellegű motort látták mind a két helyszínen.

Az érintett Raiffeisen bankfiók légvonalban körülbelül egy kilométerre található a Lehel úttól, ahol hétfőn hajnalban robbantottak.

A korábbi rongálás közel sem kapott akkora figyelmet, mint a hétfő hajnali – írja a velvet. Akad a környéken több bankfiók is, de bomba nem robbant, csak betörtek egy kirakatot, esett már meg ilyen. A portál úgy tudja, az ipari kamerák felvételeiből kiderült, hogy egy motoros volt az elkövető.Az ügyet közelről ismerő forrás tájékoztatása szerint a rendőrség kint járt a helyszínen, rögzítette a történteket, de elmulasztották a helyszínelést.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a lapnak a motorazonosságot nem erősítette meg, de azt közölték, hogy a Váci úti rongálás ügyében “egyelőre nem ellenőrzött forrásból felmerült, hogy szintén motoros követhette el a bűncselekményt.”

A bamkrobbantóról a rendőrség – meglehetősen rossz minőségű – fotókat is közzétett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik