Közélet

Szemen lőtte testvérét, a pisztolyról szóló vita közben

A nézeteltérés azon alakult ki, hogy a kis revolverben lévő golyók vajon működnek-e még. Működtek.

Részeg emberek és fegyverek együtt csak bajt jelenthetnek. Ezt az aranyszabályt hagyta figyelmen kívül egy Chicagóban élő testvérpár, akik egy italozással eltöltött délután után kezdtek el játszani egy kis,.22-es kaliberű revolverrel – írta a Chicago Tribune. Az 56 éves Willie Smith és 52 éves húga azt tervezte, hogy a hátsó verandáról lövöldöznek majd a levegőbe, de a férfi meg volt győződve arról, hogy a töltött fegyver nem fog elsülni, mert a töltények régiek, és már biztos nem működnek.

Ebből kisebb vita alakult ki a testvérpár között, és a nappaliban veszekedve egymás kezébe adogatták a kis revolvert, amely végül pontot tett a vita végére, amikor a nő meghúzta a bátyja feje felé fordított fegyver ravaszát. A revolver ugyanis elsült, és a lövedék a férfi jobb szemén át az agyába fúródott. Joeann Smith azonnal kihívta a mentőket, akik kritikus állapotban szállították kórházba bátyját, akit később agyhalottnak nyilvánítottak. A DNAInfo cikke szerint csak azért tartják életben, hogy a szerveit el lehessen adományozni.

Joeann Smitht a rendőrség letartóztatta, és vádat emeltek ellene lőfegyver veszélyes használata miatt. A nőt negyedmillió dolláros óvadék ellenében megszüntették előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezték. Amit abban a házban kell eltöltenie, ahol lelőtte bátyját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik