Közélet

Apjával ásatta el a kertben a lefejezett holttestet

Daisy és Salvador Gutierrez (gyilkos,)
Daisy és Salvador Gutierrez (gyilkos,)

A 19 éves lány vetkőzve csábította a hálószobába volt barátja testvérét, akit aktuális fiúja ölt meg.

A gyilkosság még májusban történt egy chicagói házban, de a helyi rendőrség csak pénteken találta meg az áldozat feldarabolt holttestét, amelyet az apa-lány páros házuk kertjében ásott el – jelentette a helyi sajtó. A helyi ügyészség állítása szerint a 19 éves Daisy Gutierrez hívta el magához volt barátja bátyját, majd a hálószobába csalta, ahol vetkőzni kezdett. Aktuális fiúja közben lesben állt, majd rájuk törte a háló ajtaját, és egy vasrúddal valamint késsel támadt a férfira, az ügyészek szerint.

Gutierrez végignézte, ahogy barátja átvágta a 30 éves, hondurasi Jose Reyes torkát, és egy késsel lefejezi, ezután felhívta apját, közölve vele, hogy „megoldotta a problémát”, és segítéségét kérte a holttest eltüntetésében – közölte a helyi ügyészség. Az 56 éves Salvador Gutierrez három órán át ásott egy lyukat házuk kertjében, miközben lánya barátja feldarabolta és műanyag zsákokba rakta Reyes maradványait, amit végül elástak. A lány és barátja másnap elutazott a városból.

Daisy és Salvador Gutierrez – elásták a feldarabolt holttestet a családi ház kertjében
Forrás: Chicago Police Department

A rendőrség pénteken tartóztatta le a 19 éves lányt és apját, aznap, amikor kiásták a holttestet a kertből – írta a Chicago Tribune. Gutierrez ellen emberölés, apja ellen pedig gyilkosság eltitkolása vádjával indítottak eljárást. A lány barátja ellen nem emeltek vádat – írta a Tribune és a DNAInfo Chicago, de az esetről szóló cikkekből az nem derült ki, hogy miért nem. Mivel nem vádlott, nevét sem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

Jose Reyes öccse szerint Gutierrez neki akart fájdalmat okozni bátyja megölésével, bosszúból azért, mert januárban szakított vele, három évig tartó kapcsolat után – közölte a Tribune. A párnak két közös gyermeke van – egy kettő- és egy egyéves – akik jelenleg a gyermekfelügyelet védelme alatt állnak. Daisy Gutierrznek ügyvédje elmondása szerint van még egy hároméves gyermeke, és harmadik hónapos terhes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik