Közélet

Ütésnyomok a meghalt kétéves kislány testén

Gyerekbantalmazas(960x640)(1).jpg (gyerekbántalmazás)
Gyerekbantalmazas(960x640)(1).jpg (gyerekbántalmazás)

Az orvosok szerint valaminek nekivágódhatott az a tápiószelei kislány, akit agyhalott állapotban szállítottak a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba.

Egyértelműen ütésnyomokat találtak a péntek éjszaka elhunyt kétéves kislány testén az orvosok – értesült a Blikk.

Az orvosok véleménye szerint a sérülés arra utal, hogy valaminek nekivágódott a gyerek. A már szerdán kihallgatott B. Béla, a gyermek nevelőapja azt mondta, nem tudja, mi történt a kislánnyal. Ő saját fiával házuk másik helyiségében tartózkodott, amikor egy csattanásra lett figyelmes a konyhából. A rendőrségi szemlén készült fotók elemzése után a rendőrök azt gyanítják, nincs olyan magas asztal vagy pult, ahonnét ha leesett volna a gyermek, ilyen súlyos sérüléseket szenvedett volna.

A lapnak nyilatkozott a család egyik ismerőse, aki úgy tudja, a kislánynak olyan súlyos sérülései voltak, hogy a szolnoki kórház nem is fogadta.

Nem védte meg az élettársát

A Blikk úgy tudja, hogy az anya a házuk előtt beszélgetett, amikor a tragédia történt. Kihallgatásakor nem kelt élettársa védelmére, és arra a kérdésre, hogy alkalmaztak-e testi fenyítést, igennel válaszolt.

A rendőrség egyelőre nem adta meg a családnak a temetési engedélyt, mivel a boncolás és a szakvélemény még nem készült el. A nevelőapát és az anyát mindenképpen felelősségre vonják, hiszen az ő felügyeletükre bízott gyermekkel történt a tragédia.

Olvasói sztorik