Közélet

Megvertek és kiraboltak egy gyereket egy szabolcsi buszmegállóban

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

A lány elszaladt, majd becsöngetett egy házba és segítséget kért. Fiatal támadóit nem sokkal később elkapták.

A 14 éves lányt szerda délután támadták meg egy tiszadobi buszmegállóban, egy 15-16 éves fiatalokból álló csapat rontott rá. Lefogták a gyereket, bántalmazták, majd elvették 200 forintját.

A lány elszaladt és becsöngetett egy házhoz segítséget kérni. Nem sokkal később rendőrök mentek a helyszínre és előállították a négyfős társaságot.

A fiatalok ellen rablás miatt indult eljárás, az egyenruhások két lányt őrizetbe vettek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A lányok angyalok?

A fiatal lányok helyesek, vagányok, megvannak a kis játékaik és eszközeik – leginkább szóbeliek -, de nem használják a testi erejüket. Valami ilyesféle képet alakít ki leginkább a média a fiatal lányokról, nőkről, de a valóság ennek ellentmond. A lányok egyre erőszakosabbak lesznek fizikai értelemben is. Főleg nyugaton, ahol a női társadalmi szerepe egyre inkább kiegyenlítődik a férfiakéhoz képest, észlelik a társadalomtudósok, hogy felveszik a férfias viselkedésbeli jellemzőket: állítólag épp annyira verekedősek, mint fiú kortársaik. 1973 óta Nagy-Britanniában a női bűnelkövetők mennyisége 25-szeresére nőtt.

Itthon a nők aránya az összes bűnelkövetők közt az 1990-es éveket jellemző 8-9%-ról 16%-ra emelkedett 2010-ben, majd 13%-ra csökkent 2011-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik