Belföld

Jobban van a félholtra vert győri fiú

Vádat emeltek a támadó ellen, a 17 éves fiú hosszú ideig életveszélyes állapotban volt.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt javasol vádemelést a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a fiatal ellen, aki nyáron félholtra vert egy 17 éves fiút. Előzetes becslések szerint, legsúlyosabb esetben öt évet kaphat a verekedő fiatal.

A rendőrség felidézte, hogy június 22-én két fiatalokból álló társaság beszélgetett egy győri kocsma előtt, az egyikük provokálni kezdte a másik csoportot – a Kisalföld korábbi cikke szerint cigit kért-, a szóváltás verekedéssé fajult. A 19 éves támadó többször úgy megütötte áldozatát, hogy a fiú elvesztette az eszméletét és a földre zuhant. A magatehetetlen fiatalt a mentők kórházba vitték.

A verekedő elmenekült, de hamar elfogták, végül részletes beismerő vallomást tett.

Tizenhét éves áldozata a rá mért ökölcsapásoktól kómába esett, korábban válságos állapota már sokat javult és eszméletét is visszanyerte. A szűkszavú közleményből nem derül ki, meddig volt kómában a kamasz és felépült-e teljesen vagy fel fog-e valaha. Kocsis Tünde, a győri rendőrkapitányság szóvivője a Győr24-nek elmondta, hogy a megvert fiú koponyaalapi törést szenvedett. A nyomozás mostanra lezárult, az elmúlt időszakban tanúkihallgatás és a bizonyítékok összegyűjtése zajlott.

Mész, mész, megdöglesz

Amerikában nemrég került be a hírekbe egy új őrület, a knock out game, vagyis a kiütős játék. Ennek lényege, hogy egy csapat fiatal az utcán kiválaszt egy ártatlan és gyanútlan járókelőt, és egyikőjük odalép hozzá, majd egy ütéssel leteríti. A “játék” számlájára már 7 halálos áldozat írható (nem feltétlenül az ütésbe, sokszor az után következő bosszúba haltak bele) – remélhetőleg itthon nem terjed el. Bővebben itt olvashat róla.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik