Közélet

Bestiálisan kínozták nevelői a 12 éves fiút

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2014. 01. 11. 17:00

Késsel, baseball ütővel, villanyvezetékkel bántalmazta hónapokon át a saját testvére és annak felesége.

Korábban a témában:

Egy parkban a padon aludt a 12 éves Jordan Gunn, amikor megtalálták a rendőrök a Washington államban fekvő Bremertonban, 2012 augusztusában. Kezein és lábain friss és elfertőződött sebek látszottak, ezért mentőt hívtak hozzá. A kórházban kiderült: az egész testét sebek, régebbi hegek, és sérülések borítják. A fiú a rendőröknek elmondta, hogy 27 éves bátyja, Brandon és annak 34 éves felesége, Viviana Gunn négy hónapon át, rendszeresen és brutálisan kínozták. A nő tárgyalása a múlt héten zárult, 31 éves börtönbüntetésre ítélték. Valószínűleg napokon belül a férfi is megkapja az ítéletét, szintén 30 év körüli büntetésre számíthat – írja a Daily Mail.

A haditengerészetnél szolgáló Brandon Gunn-t mindenhol megbízható, kiváló emberként ismerték. Az engedetlen rossz magaviseletű öccsét, Jordant épp azért küldte hozzá és feleségéhez az anyjuk, Atlantából, 2012 májusában hogy a fiatalabb fiú példát vegyen bátyjáról. Brandon és Viviana Gunn hivatalosan is gyermek gyámjai lettek, néhány héttel később pedig közölték, hogy a nevelés érdekében, egy ideig a család nem kommunikálhat a fiúval. Senki nem is halott róla, amíg négy hónappal később a rendőrök eszméletlen állapotban rá nem találtak.

A kínzások röviddel Jordan érkezése után kezdődtek, amikor a fiú belekeveredett egy lopási ügybe, aztán szinte mindennapossá váltak. A fiúnak hol azért kellett szenvednie, mert nem végezte el rendesen a házi munkát, hol más mondvacsinált okok miatt. Brandon és Viviana a leggyakrabban szigetelőszalaggal kötözte össze Jordan kezeit és lábait, a száját betapasztották és baseball ütővel, vascsövekkel, vagy villanyvezetékkel ütlegelték. Viviana gyakran vagdosta meg felforrósított késpengével, sebeibe pedig alkoholt öntöttek. Egy alkalommal, kalapáccsal átütöttek egy szeget a fiú tenyerén. Olykor napokra egy kutyaketrecbe zárták teljesen meztelenül, vagy a házuk pincéjébe dobták összekötözve, beragasztott szájjal. Ilyenkor a gyermek sem enni sem inni nem kapott. Többször gyógyszereket kellett beszednie, amitől nagyon fáradtnak érezte magát. Az utolsó alkalommal nevelői szigetelőszalaggal összekötözve, a karjainál fogva fellógatták a pincében és elmentek vásárolni. A fiúnak ekkor sikerül valahogy elrágnia szigetelőszalagot, és megszökni. Két hétig kóborolt magányosan az utcákon mire rátaláltak. Miután elég jól volt hozzá, a gyermeket visszaküldték az édesanyjához, Atlantába.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.