Közélet

Álmában lőtte fejbe unokatestvérét egy 13 éves fiú

lövöldözős játék (videojáték, erőszak)
lövöldözős játék (videojáték, erőszak)

A videojáték miatt elkövetett gyilkosság ezúttal nem hirtelen felindulásból történt.

Őrizetbe vett a chicagói rendőrség egy 13 éves fiút, miután az ellene szóló bizonyítékok bemutatása után, az édesanyja jelenlétében beismerte, hogy ő lőtte agyon álmában 16 éves unokatestvérét – írja a Chicago Tribune.

Egy videojátékon veszett össze a két kamasz este, az idősebb fiú otthonában. Úgy tűnt mindketten túlteszik magukat a vitán, ám a 13 éves gyanúsított, másnap hajnalban, valamivel hat óra előtt felkelt és agyonlőtte a még alvó unokatestvért. A rendőrség később megtalálta a fiúk közös szobájában a 9mm-es gyilkos fegyvert, és egy hozzátartozó tárat. A fiú az után ismerte be a gyilkosságot, hogy a rendőrök megmutatták neki a fegyvert. A rendőrségi jelentés szerint sem áldozat, sem a gyilkos szüleinek nincs fogalma arról, honnan szerezhette a 13 éves fiú a pisztolyt, felnőttet így nem tartóztattak le az ügyben.

December végén két másik, játékok miatt, fiatalkorúak által elkövetett erőszakos bűncselekményről érkezett hír az Egyesült Államokból. Karácsony előtt egy 11 éves, ohioi fiú verte meg egy játékboltban a 60 éves nagyanyját, mert az nem akart neki megvenni valamit, illetve egy 12 és egy 13 éves New York-i fiú videojáték vitája torkollott késelésbe. A cichagoi esetet az különbözteti meg az eddigi esetektől, hogy nem hirtelen felindulásból történt. A 13 éves fiúnak egy egész éjszakája volt gondolkodni, mielőtt meghúzta a ravaszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik