Közélet

Csúszik a Szita Bence-film forgatása

Szita Bence (2001-2012) (szita bence, gyermekgyilkosság )
Szita Bence (2001-2012) (szita bence, gyermekgyilkosság )

Nyárra harangozták be, de egyelőre nem készült el az a dokumentumfilm, amely a 11 éves kisfiú brutális meggyilkolásáról szólna.

Kálomista Gábor producer és rendező néhány héttel a gyilkosság után megkereste Szita Bence hozzátartozóit, hogy dokumentumfilmet forgatna a tragédiáról. A családtagok beleegyeztek a forgatásba.

A Blikknek nyilatkozott Szita Bence nevelőapja, aki elmondta: vele és a fiú nővérével is megcsinálták az interjút, de azóta nincs hír a filmes stábról.

A filmproducer korábban azt mondta a Blikknek, hogy folynak a forgatások. A lap szerette volna megkérdezni, hogyan haladtak az elmúlt hetekben, de nem érték el a rendező-producert.

A gyilkosság

Szita Bence esete felkavarta az országot. A 11 éves gyereket 2012  októberében ölték meg, nevelőapja barátnőjének megbízására végzett vele két hajléktalan. A nő akadályként tekintett rá, úgy vélte, a gyerek az ok, amiért nem lehet boldog választottjával. Féltékeny volt a fiúra. A rémtett elkövetése után próbálta ugyan félrevezetni a rendőröket, de gyorsan átláttak rajta.

Azt már akkor is tudtuk, hogy Bencét brutális módon ölték meg, ehhez kést és ásót használtak, a holttestet két helyen is elföldelték, és azt is, hogy halálát a kitartó bántalmazás ellenére fulladás okozta. A rendőrség számos részletről hallgatott, mint mondták, azok még a képernyőn keresztül is elviselhetetlenek lennének. A vádemeléskor azonban ezekre is fény derült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik