Közélet

Tiszta a lelkiismerete Szita Bence gyilkosának

Szita-Bence-targyalas(2)(430x286)(1).jpg (Szita Bence, tárgyalás)
Szita-Bence-targyalas(2)(430x286)(1).jpg (Szita Bence, tárgyalás)

B. József és tettestársa is azt tervezi, hogy végeznek magukkal, ha másodfokon is életfogytiglanra ítélik őket.

A Blikk a sopronkőhidai börtönben készített interjút B. Józseffel és K. Józseffel. A lap szerint a két férfit az sem törte meg, hogy a ­Kaposvári Törvényszék első fokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték őket és harmadik társukat, P. Erikát.

„Ha eljön a rossz, akkor ennyi, nem kínlódom tovább… megtalálom a módját, hogy vége legyen az életemnek” – ezt mondta a lapnak K. József, aki a sírásást vállalta magára. A férfi úgy tartja, egyetlen bűne az, hogy nem szólt azonnal a rendőröknek a gyilkosságról. Pedig végighallgatta, hogyan kínozták halálra a fiút. Azt állítja, B. József kést szorított a torkához, így tartotta sakkban. Az interjú készítése közben el is játszotta hogyan ölték meg Bencét.

„Ártatlanul nem ülök!” – ezt már B. József mondta, aki társához hasonlóan szintén a halált választaná az életfogytig való raboskodás helyett. Az interjú alatt azt hajtogatta, semmi köze a gyilkossághoz, ezért félnivalója sincs, tiszta a lelkiismerete. Arról nem beszélt, hogy akkor miért verte mégis össze nemrég a zárkatársa.

A Blikk úgy tudja, a verés után B. Józsefet egyszemélyes zárkában helyezték el, és naponta mindössze egyetlen órát sétálhat, elkülönítve a többi rabtól. További részletek a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik