Közélet

Így él a börtönben Szita Bence gyilkosa

szita-bence-targyalas(1)(960x640).jpg (szita bence tárgyalás)
szita-bence-targyalas(1)(960x640).jpg (szita bence tárgyalás)

Rá sem nézhetnek a rabok a nőre, akinek alig van látogatója.

A Szita Bence meggyilkolásáért első fokon életfogytiglanra ítélt P. Erika a Kalocsai Fegyház és Börtönben raboskodik.

A Vasárnapi Blikknek egy korábban az intézményben raboskodó, neve elhallgatását kérő elítélt nyilatkozott arról, hogyan tengeti hétköznapjait a nő a rácsok mögött. Mint elmondta, teljesen elszeparáltan él az ebédlő szintjén található zárkájában. Havonta egyszer meglátogatja az anyja vagy egy rokona.

A sarokban lévő cella ajtaja mindig zárva van. Úgy intézték, hogy amikor kivitték valahová P. Erikát, nem találkozhatott senkivel. Ha mégis úgy alakult, rá sem nézhettünk – mesélte a lapnak az egykori fogvatartott.


Fotó: MTI / Varga György

Az asszony azért tervelte ki a 11 éves Szita Bence megölését, mert képtelen volt feldolgozni, hogy a kisfiú miatt ­tönkrement a kapcsolata Bence nevelőapjával. Miután a kamaszt tavaly október 29-én Kaposvárra csalta, két bűntársával, B. József és K. József brutálisan megkínozta, és élve elásta. P. Erika tagadta, hogy ő lett volna a gyilkosság felbujtója.

A szintén életfogytiglanra ítélt két férfi a sopronkőhidai fegyházban raboskodik. Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, mind a két elítéltet összeverték a cellatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik