Közélet

Halálra késelte a támadót a 26 éves anyuka

Miközben férje kétségbeesetten küzdött a 48 éves férfival a ház folyosóján, a nő egy konyhakéssel tízszer megszúrta.

A támadó férfi nem betörő volt. A helyi rendőrség szerint Ken Boonstra el akarta rabolni és meg akarta erőszakolni a 26 éves nőt – írta a héten a Seatlle Times, amelynek sikerült megszereznie a hét hónapja történt támadásról szóló rendőrségi iratokat. A lap közlése szerint a családi házban meghalt Boonstránál ragasztószalagot, egy kamerát és egy kameraállványt találtak, és a rendőrség gyanúja szerint a férfi le akarta filmezni, ahogy megerőszakolja a nőt. Tervéből azonban nem lett semmi, mert az áldozatnak kinézett nő tíz késszúrással megölte.

A támadás a Washington államban található North Bend kisvárosban történt, amely a Twin Peaks című sorozat forgatási helszíneként vált ismertté. A megtámadott házaspár a nő szüleinek a házában volt, pár hónapos kisgyerekükkel együtt. Boonstra először még délután támadt rá a nőre, miután egy nyitva hagyott hátsó ajtón keresztül bement a házba. Akkor csak pénzt lopott tőle. Aznap késő este azonban visszatért, fetehetően arra számítva, hogy a nő egész este egyedül lesz.

Azonban ott volt a nő férje is, aki amellett, hogy tűzoltó, egy fitnessterem tulajdonosa is. A férfit este a kutyája ébresztette fel, és a ház egyik folyosóján találkozott szembe a házba betört Boonstrával. Először darázsírtót fújt rá, de az nem állította meg a támadót, akivel verekedni kezdtek. Közben a feleség egy baseball ütővel verte Boonstrát, amíg a “fegyver” el nem tört. Ez sem segített. Ekkor a nő a konyhába rohant, felmart egy konyhakést, majd tízszer is belevágta a támadóba, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Twin Peaks, a szorongás kisvárosa

Mondhatnánk, nem csoda, hogy ilyen dolgok történnek egy helyen, amelyen annyi szorongást és rémületet filmezett össze David Lynch, akinél egyfelől senki nem ismeri jobban az amerikai és/vagy kisvárosi kisvilágok poklát, a képmutatás és hazugság haláltáncát, másfelől, aki a tévésorozat műfajának megújítója volt a Twin Pekas sorozattal, melyet itthon is nagy sikerrel vetítettek a 90-es évek elején. Angelo Badalamenti főcímzenéje és az eltűnt Laura Palmer története valószínűleg rengeteg embernek maradandó emlék:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik