Közélet

Gyanúsított lett a lány, miután megtámadták

belváros (belváros)
belváros (belváros)

Garázdasággal gyanúsítottak meg egy 20 éves budaörsi lányt pénteken, a józsefvárosi kapitányságon, miután egy agresszív társaság belé és vele sétáló párjába kötött a budapesti Blaha Lujza téren – írja a hvg.hu.

A Vivien nevű lány védekezésként meglökte az egyik támadóját, aki állítása szerint egy papírvágóval az egyik kezében másik, szabad kezével feléje ütött. Ezután a párja, Levente lett a célpont, akit a három férfi bántalmazott, majd a földön meg is rugdosott.

Vivien sikoltozására rendőrök érkeztek a helyszínre, akiknek csak az egyik támadót sikerült elfogniuk. Az eset után a fiatal párt is előállították és bent tartották őket a kapitányságon. Reggel az eset kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A lap birtokába jutott jegyzőkönyv alapján Viven kihallgatásakor elismerte a lökdösődést, mindenbe beleegyezett és mindent aláírt. Mint mondta, sokkos állapotba került, és fogalma sem volt, mit ír alá. A lányt ezután rabosították is, szüleit viszont nem értesítették.

A rendőrök Leventével végignézték a térfigyelő kamera felvételeit, amelyből állítólag egyértelműen kiderült, hogy a társaság kötekedett, és valóban védekezni kényszerültek.

Vivien szülei panaszt tettek az ügyben, többi közt azt kifogásolva, hogy a térfigyelő által rögzített eset nem került be a jegyzőkönyvbe. Azt is kifogásolták, hogy miután kiderült: Viviennek fogdában kell töltenie az éjszakát, kifejezett kérése ellenére sem értesítették őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a hvg.hu-val közölte: az ügyben vizsgálat folyik, és amíg az tart, részletesebb tájékoztatást nem adhatnak.

A hvg.hu-nak nyilatkozó büntetőjogász, Hack Péter elmondta: azért járnak el így ezekben az ügyekben, hogy a büntető eljárás menetében tisztázzák, ki marad gyanúsított és ki nem, illetve, hogy kinek mi volt a szerepe a történésekben. „Mivel könnyen fennállhat az a helyzet, hogy mindig annak van igaza, aki először beszél, ezért ha már a rendőrség az eljárás elején különbséget tenne, akkor azt jelezné vele, hogy az egyik félnek jobban hisz, mint a másiknak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik