Közélet

Januárban döntenek az ároktői rablók sorsáról

aroktoi-banda(960x640)(3).jpg (ároktői banda, ároktői gyilkosok)
aroktoi-banda(960x640)(3).jpg (ároktői banda, ároktői gyilkosok)

Az ügy már maratoni ideje „fut”, emiatt többeket ki kellett engedni az előzetesből, aminek néhány hónapja szökés lett a vége.

Az ároktői banda ügyében január 6-án hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Fővárosi Törvényszék – jelentette be az ügyben eljáró tanács elnöke a büntetőper csütörtöki tárgyalásán. Öt vádlott az utolsó szó jogán még ezen a napon szólhat, míg hatodik társuk az ítélethirdetés előtt kap erre lehetőséget.

Az ötfős banda idős, egyedülálló áldozatokra vadászott, brutálisan bántalmazták őket és elvették értékeiket. Többen belehaltak az általuk okozott sérülésekbe. Az ügyész többükre tényleges életfogytiglant kért.

Apa és fia október 4-én szökött meg, mindketten házi őrizetben voltak. Négy évet ültek előzetesben, de a jogszabályok értelmében ki kellett engedni őket, mivel még mindig nem született meg ügyükben az elsőfokú ítélet. Öt nappal később fogták el őket svájci lakásban. A szökevényeket már hazahozták, mivel nem tagadták meg a kiadatást. Ha másképp döntenek, további 2-3 hónapot “nyerhettek volna” odakint.

A történtek fényében az  Országgyűlés Alkotmányügyi bizottsága  törvénymódosítást nyújtott be az előzetes letartóztatás korlátjával kapcsolatban. A kérdésről novemberben döntött a parlament, amely szerint a legsúlyosabb ügyekben gyakorlatilag bármeddig bent tartható valaki, ítélet nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik