Közélet

Megléptek az ároktői banda tagjai

Házi őrizetben voltak, nem maradtak.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ároktői lakosok ellen – írja a police.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2013. október 4–én éjjel a bíróság által elrendelt házi őrizet szabályait megszegve ismeretlen helyre távozott. A rendőrség azonnal megkezdte a két személy felkutatását.

Rostás Henrik körülbelül 175 centiméter magas, rövid, fekete hajú, sportos testalkatú férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fekete színű Adidas pulóver, kék színű Adidas sportcipő.

Id. Rostás Elemér körülbelül 170 centiméter magas, kopasz, pocakos férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fehér színű Adidas sportcipő és szabadidő felső.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/49/544-290 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az ároktői banda büntetőpere tavasszal azért is vált ismertté, mert több vádlottnál letelt az előzetes letartóztatás törvényben megszabott négyéves felső határa, emiatt meg kellett szüntetni fogva tartásukat. Ezután Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az igazságügyi minisztertől és a parlament alkotmányügyi bizottságának egyik tagjától is kérdéseket kapott azzal kapcsolatban, mi vezethet a hasonló esetekhez, és milyen intézkedésekkel lehet ezt megelőzni.

Az ároktői banda tagjai által elkövetett szörnyűségekről itt olvashat részletesen.

A két szökött fogolyról pedig itt láthat fotót!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik