Közélet

Hazahozták az ároktői gyilkosokat – videóval

Terrorelhárítók hozták Magyarországra a két szökevényt.

Ismét Magyarországon van az ároktői banda Svájcba szökött két szökött tagja – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kedden. Apát és fiát  – az osztrák EKO-Cobra bevetési egység segítségével –  hétfő este hozták Magyarországra. Közölték: a szállítás a társszervek bevonásával, szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott. A  tervet  a TEK szakemberei dolgozták ki.

Az ároktői banda két tagja október 4-én szökött meg a házi őrizetből. Négy évet ültek előzetesben, de a jogszabályok értelmében ki kellett engedni őket, mivel ennyi idő alatt nem sikerült meghozni az elsőfokú döntést. Öt nappal később fogták el őket, a páros egészen Svájcig jutott. Egy lakásban ütöttek rajtuk.

Azt már múlt hét elején tudni lehetett, hogy apát és fiát hazahozzák, ugyanis nem tagadták meg a kiadatást. Ha másképp döntenek, további 2-3 hónapot “nyerhettek volna” odakint.

Az ötfős banda idős, egyedülálló áldozatokra vadászott, brutálisan bántalmazták őket és elvették értékeiket. Többen belehaltak az általuk okozott sérülésekbe. Az ügyész többükre tényleges életfogytiglant kért. A történtek után az ügy ötödrendű – szintén házi őrizetben lévő – vádlottja nyomkövetőt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik