Közélet

„Halottat” fogott a TEK a Ferenciek terén

tek (tek)
tek (tek)

Sikeresen halottá nyilváníttatta magát egy hónappal „kalandos" elfogása előtt N. Gábor, akit a terrorelhárítók rángattak ki egy taxiból a Ferenciek terén, amikor is egy rendőr véletlenül meglőtte kollégáját – tudta meg a Blikk.

N. Gábor csalás miatt állt bíróság előtt, mert társaival rendőrnek adták ki magukat, és több millió forintot vettek el áldozatuktól. Már egy ideje azonban nem járt a tárgyalásaira, és az ügyét tárgyaló bírónő október elején kiküldte érte a rendőröket – derül ki a Blikk cikkéből.

A rendőrök elérték telefonon a férfit, aki azt állította, hogy a János Kórházban fekszik gyomorvérzéssel. Ottlétét természetesen kezelőorvosa is megerősítette a rendőrségnek, hiszen a férfi ezzel a panasszal valóban kivizsgáltatta magát.

A megfelelő gyógyulási időt kivárva a zsaruk két hét után újra hívták N. Gábort, de a telefon addigra már ki volt kapcsolva. A felesége azt állította, férje meghalt, ő maga pedig a fájó gyász miatt elköltözött vidékre.

A bírónő is tudomást szerzett N. Gábor haláláról, ezért rögtön felhívta a kórházi zárójelentést kiállító orvost, aki viszont határozottan leszögezte, hogy ő a férfi halálozásáról biztosan nem adott ki semmilyen papírt. Ekkor jöttek rá, hogy az önkormányzatnál a halotti anyakönyvi kivonatot hamis orvosi igazolás alapján készítették el.

Olvasói sztorik