Közélet

Idősekre vadászó bűnözőkre csapott le a TEK

borton(960x640)(3).jpg (börtön)
borton(960x640)(3).jpg (börtön)

Segélyt ígértek, leolvasták a villanyórát, fát árultak – így vagy úgy, de bejutottak áldozataikhoz.

Terrorelhárítók jelentek meg csütörtök hajnalban Sajóbábonyban és Edelényben. Két embert fogtak el az összehangolt akcióban, egy 27 éves férfit és 32 éves társát. A páros a gyanú szerint különféle trükkökkel jutott be idős emberek otthonába, hogy megszerezze az ott lakók értékeit.

A tolvajok több embert is átvertek, áldozataik 80-90 év körüli idős emberek voltak. Szeptemberben például egy 83 éves debreceni férfinál jártak, segélyt ígértek, azt mondták neki, pénzt és tűzifát kap. Nem sokkal később kiderült, a páros nem hozott, inkább csak vitt, méghozzá az idős ember pénzét.

Pár nap múlva újabb bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy idős debreceni nőt loptak meg trükkösök. A férfiak azzal csengettek be az asszonyhoz, hogy a villanyóráját jöttek leolvasni. A 92 éves néni beengedte őket. A tolvajok a tárcáját vitték el.

Októberben és novemberben is hallattak magukról, egy 94 illetve egy 81 éves férfihoz is csengettek, azt állították, az érintetteknek túlfizetésük van, pénz jár nekik vissza nekik, emellett kedvezményes tűzifát is kínáltak.  Elterelték a figyelmüket – ezúttal is sikerrel.

A páros jelenleg rács mögött van, és ha a rendőrökön múlna, ott is maradnának, kezdeményezték ugyanis a két férfi előzetes letartóztatását.

Olvasói sztorik