Nagyvilág

Nem találták a mentőautó kulcsát, meghalt a beteg

mentoauto(2)(960x640).jpg (mentő, )
mentoauto(2)(960x640).jpg (mentő, )

A 87 éves férfi szívrohamot kapott, a mentő időben kiért, de a beteggel már nem tudtak elindulni.

Az eset Nagy-Britanniában történt, még októberben, és az egészségügyi ellátást biztosító NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) egyik jelentéséből került nyilvánosságra – jelentette a BBC. A jelentés az East Midlands nevű angliai régiót kiszolgáló mentőszolgálat működésében tapasztalt visszáságokkal foglalkozott, és a kulcselvesztéses eset egy volt nyolc külön is megemlített eset közül.

Az NHS jelentése szerint a 87 éves férfi egy golfpályánál lett rosszul, Derbyshire megyében. A szívrohamot kapott férfihez a mentő rendben kiérkezett, de a beteget már nem tudták kórházba szállítani. A mentősök ugyanis a megérkezést követően valahol elhagyták a mentőautó kulcsait, és képtelenek voltak megtalálni.

A férfi életét a helyszínen próbálták megmenteni, de nem jártak sikerrel. A 87 éves beteg a golfpályán vesztette életét. A jelentés arról nem tesz említést, hogy a késlekedés közrejátszott-e a férfi halálában.

A világ legfurcsább segélyhívásai

Van, amikor vidámabb véget ér egy segélyhívás – ezekből válogattunk egy csokorral.

Egy vélhetőleg magyar származású amerikai nő (Lorna Jeanne Dudash) azért hívta fel a segélyhívó 911 számot, hogy randevúra hívja a kapitányság egyik dolgozóját, aki megtetszett neki egy előzetes kiszálláskor. Vesztére, ugyanis a rendőrök kiszálltak, és letartóztatták a segélyhívószám nem rendeltetésszerű haszánlata miatt – pár ezer dolláros büntetésre, vagy akár egyéves börtönbüntetésre is számíthat Dudash kisasszony.

Egy kaliforniai nő kétségbeesetten hívta a 911-et: bezárta magát az autóba. Kiderült, csak fel kellett volna húznia a kallantyút… “Az asszony sikeresen kiszabadította magát” volt olvasható később a jelentésben.

Egy magányos férfi is társaságért hívta a 911-et – ami elnézhető lett volna, de ő 27 ezerszer tette meg mindezt! A naponta több száz alkalommal indított beszéálgetések alatt sokszor csak zörejeket-zajokat “mondott bele” a kagylóba. A mobiljáról indított hívások alapján hamar (?) lenyomozott férfi ezerdolláros büntetést és féléves börtönbüntetést kapott. Ő azzal védekezett “de hát ingyenes hívások voltak”.

A túlsúlyos Amerikában az étel is okozhat vészhelyzetet. Egy nő azért hívta fel háromszor a 911-et, mert a helyik Mekiben nem volt McNuggets. A megértő rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Egy német nő azért hívta a rendőrséget, mert a férje nem volt hajlandó abbahagyni a pornófilmek nézegetését. Bár ez vicces hírnek tűnik, ha belegondolunk, elég ramaty állapotban lehet mind a házasságuk, mind a beszélő viszonyuk…

Egy 4 éves kisgyerek kétségbeesetten hívta a rnedőröket: nem tudott megbirkózni egy matematikai problémával. A kivonások megvitatását az agya érkezése szakította félbe. “De hát mama, azt mondtad, ha nem tudom megcsinálni a feladatokat, hívjak segítséget! – De nem a rendőrségre gondoltam!!” Angolul tudóknak itt a beszélgetés szöveggel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik