Közélet

Véletlenül pénzt kaptak kaja helyett a Mekiben

A megszokott reggeli helyett több százezer forintnyi készpénz lapult a zacskóban.

„Ezt nem fogod elhinni”. Ennyit mondott a Tennessee állambeli Hermitage városában élő Stacye Terryt férje, amikor otthonukban kinyitotta a közeli McDonald’sban pár perccel korábban megvásárolt reggelijüket. Amikor a nő belenézett a gyorsétteremben kapott zacskóba, abban étel helyett három átlátszó tasakba rakott készpénzt látott. Nem is keveset. Több ezer dollárt. Véletlenül ugyanis az étterem dolgozói a bankba szánt bevételt adták oda a reggeli helyett – jelentette a helyi televízió.

A McDonald’snál szinte azonnal észrevették a hibát, és gyorsan a közelben lakó házaspár után hajtottak, akik addigra már persze eldöntötték, hogy visszaadják a nagy összeget. Annyi idejük azonban még volt, hogy a „reggeliről” fényképet készítsenek, és azt a Facebookon osszák meg ismerőseikkel.

A McDonald’sban reggeli helyett kapott pénzről készült, a Facebookon megosztott fénykép
Fotó:NewsChannel5

Úgy tűnik, ilyen hibák ugyan nagyon ritkák, de nem példanélküliek. Idén júliusban mi is beszámoltunk egy kísértetiesen hasonló esetről, ami egy michigani Taco Bell étteremben történt meg. Akkor három fiatal kapott ebéd helyett egy zacskó pénzt, egészen pontosan 3600 dollárt (800 ezer forint).

Egy kedves kommentelőnk pedig a cikkhez adott hozzászólásában megemlítette, hogy „egy 1998-as kiadású Longman nyelvtanulóknak szánt kiadványban” is szerepelt egy ilyen történet. Horváth Beatrix elmondása szerint „abban egy fickó kapott kajás zacsiban véletlenül 2800 dollárt egy detroiti Taco Bellben. Ő is visszavitte a lóvét, cserébe fél évig ingyen ebédelhetett az étteremben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik