Belföld

12 milliót akar a Mekitől

mcdonalds(960x640)(1).jpg (mcdonalds, )
mcdonalds(960x640)(1).jpg (mcdonalds, )

Egy győri fiú szeretne kártérítést a gyorsétteremtől, mert munka közben úgy megsérült, hogy nem tudja többé használni az egyik kezét.

A 21 éves Patrik megcsúszott a zsíros padlón, és szétvágta a karját egy késsel a győri McDonald’s-ban – írja a Blikk. Olyan súlyosan roncsolódtak az idegek, hogy lebénult a keze. A cég nem fizetetett utána tébét, mert mint mondják: a fiút nem ők, hanem az iskolaszövetkezet foglalkoztatta.

A fiú kártérítést kért a gyorsétteremtől, először fél-, majd egymilliót ajánlottak neki, de ő 12 milliót szeretne.

Patrik álma szertefoszlott a munkabalesettel, mert informatikus akart lenni, de ahhoz szüksége lenne mindkét kezére – olvasható a lapban.

Szex közben kiszakadó lámpa, medveharapás beszívva

A legfurcsább kártérítési ügyek

2007-ben egy ausztrál nő azért fordult a bírósághoz, mert egy kiszakadt falilámpa megsértette az arcát egy hotelszobában, amit a munkáltatója vett ki. Az igazán fura az az ügyben, hogy a lámpa egy igencsak energikusra sikeredett kufircolás során szakadt le, a nő csimpaszkodott bele. És a bíróság? Helyt adott a keresetnek, a cég fizethetett.

Egy férfi az irodában el akarta kápráztatni a kolléganőjét azzal, hogy egy csípőmozdulattal ki tud szedni egy beragadt zacskó chipset az automatából. Igen ám, de a varázslatos művelet során eltörte (!) a medencéjét. A bíróság megítélte neki a kártérítést mondván, csak egy munkatársa szomorúságát próbálta enyhíteni.

Egy nő konkrétan átesett a kutyáján (tán vak komondor volt?) a garázsban, és eltörte a csuklóját. Hogy lesz ebből munkahelyi kártérítés? A sérült dekoratőrként solgozott, és azért ment a garázsba, hogy onnan anyagmintákat hozzon ki. Ezért a bíróság a megbízót fizetésre kötelezte.

Egy férfi 65 ezer dolláros kártérítést kapott, mert grizlimedvék konkrétan megették a fél fenekét. Emberünk ugyanis grizlietetőként dolgozott egy medveparkban, azonban az egyik reggel úgy gondolta, elszív pár füves cigit – ami azért belassít annyira, hogy utána nem a medveetetés tűnik a legjobb ötletnek… De a bíróság megítélte a kártérítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik