Belföld

McDonald’s a Nemzet Főterén?

A Kossuth tér átalakításának árnyékában meghúzódva egy titokzatos gyorsétterem nyitja meg hamarosan kapuit.

Megírtuk már korábban, hogy a Kossuth tér átalakításakor külön hangsúlyt helyeztek arra, hogy visszaállítsák a tér 1944 előtti arculatát, Andrássy Gyulával, Kossuth Lajossal, Tisza Istvánnal és Rákóczi Ferenccel, de fák és Károlyi Mihály nélkül. A projekt a tervek szerint 2014 tavaszára készül el.

A Város szíve blog azonban kiszúrta, hogy a volt Parlament Café helyén november 25-én nyit egy gyorsétterem. Már az eladás körül is több kérdés felmerült, mivel az V. kerületi Önkormányzat visszafogott áron és a nyilvánosság teljes kizárásával adta el a Parlament Cafét és a mellette álló házasságkötő termet. Akkor senki nem indokolta, hogy miért adták el az épületrészt és azt sem, hogy a jövőben mire fogják használni.

A blog beszámolója szerint viszont már két hete nagy tempóban folyik az átalakítás az épületen belül, de a kiragasztott projekttáblát csak nagy nehézségek árán lehet közelebbről is szemügyre venni, a tőle fél méterre elhelyezett kordon miatt.

Kép: Város szíve blog

Ha szűk három hét múlva tényleg egy gyorsétterem, mondjuk egy McDonald’s nyílik majd a leendő Nemzet Főterének oldalában, az meglehetősen bizarr látványt fog nyújtani. De nem lesz egyedi a megoldás, ugyanis a római Pantheonnal szemben is működik egy McDonald’s.

UPDATE

A 444 – az Urbanista blogra hivatkozva – azt írja, hogy a hamarosan nyíló gyorsétterem, legyen az akár McDonald’s, akár nem, Leisztinger Tamás, MSZP-közelinek mondott nagyvállalkozó érdekeltségi körébe fog tartozni, mert hozzá köthető az üzlethelyiség is, ahol az építkezés folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik