Közélet

Nem tehetek a balesetről, mindvégig aludtam!

gyógyszeres vezetés (drog, gyógyszer, autó, vezetés, )
gyógyszeres vezetés (drog, gyógyszer, autó, vezetés, )

Egy jó kifogás mindig jól jön, vagy ez komoly?

Alvajárásról hallottunk már, de alva vezetésről? Egy angol férfi pedig azt mondta az őt igazoltató rendőröknek, hogy nem szándékosan, hanem öntudatlan állapotban ült kábán a volán mögé.

A férfi kék Astráját hajnalban szúrták ki a rendőrök, amikor komótos 16 km/h-s sebességgel áthajtott egy piros lámpán Liverpoolban. A rendőrautó villogva beállt a rendbontó mögé, de az csak gurult tovább, mintha mi sem történt volna. Bizonytalanul szlalomozni kezdett a szerencsére kihalt út sávjai között, majd egy benzinkutat körülvevő korlátnak ütközött. A rendőrök a férfit eszméletlenül találták a volán mögött, ezért mentőt hívtak és kórházba szállíttatták – írja a Mirror.

Damien McManus, az 53 éves sofőr később azt mondta a rendőröknek, semmire sem emlékszik az esetből, hiszen mindvégig aludt. Akkor is amikor autóba ült.

A férfi arról próbálta meggyőzni az ügyében ítéletet hozó bíróságot, hogy egy koktél tehet mindenről. Na nem alkoholos, hanem egy gyógyszerkoktél. Azt állította régebben Afrikában volt egy súlyos balesete, ami után szorongásos és depressziós tünetekkel kezelték. Altatókat és más gyógyszereket is felírtak neki, s mivel sehogy sem bírt elaludni 11 különböző tablettát vett be a baleset éjjelén. Éjfél körül, még tévét nézett otthon aztán már csak arra emlékszik, hogy felébred a kórházban. Az ügyvédje felkérésére egy független szakértő bevizsgálta a gyógyszereket és megállapította, hogy a tizenegyből, kettőnek is lehet ritka mellékhatása az alvajárás.

A bíróság mégis elmeszelte férfit, egyrészt nem nagyon hittek az alva vezető történetben, másrészt szerintük össze-vissza, az orvosi előírásokat semmibe véve enni a pszichoaktív gyógyszereket nem kevésbé felelőtlen dolog, mint ittasan volán mögé ülni. Az alva vezető férfi jogsija így hat hónapra ugrott.

Ha alva vezető tartalommal nem is tudunk szolgálni, itt az internet alighanem leghíresebb alvajárója, és legaljasabb gyermeke. Akik nem még nem látták volna azok kedvéért elmondjuk: egy fiú felvette videóra alvajáró édesanyját, majd a filmet feltette a netre. Aztán mintha ez még nem volna elég, felvette azt is amikor anyjának megmutatja az alvajáró videóját, és szintén feltette a netre. Hála az égnek tovább már nem ment, és nem vette fel, hogy az anyja megnézi azt a videót amelyen a fia megmutatja neki az eredeti alvajáró videót, szóval itt a két videó!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik