Élet-Stílus

Ezért gond, ha bejön a számítógép az ágyba

szexi (szex szerelem,)
szexi (szex szerelem,)

A net és a kütyük elterjedése az intimitást is átformálja.

Kevesebb aktus mellett csak a nők forrósodnak Angliában

A szigetország magánéletét taglaló kutatás szerint két kiemelkedő trend figyelhető meg – írja a BBC. Az egyik, hogy a britek egyre kevesebbet szeretkeznek. A tizenötezer 16 és 44 év közötti ember megkérdezésén alapuló, tízévente végzett vizsgálat szerint ma havonta kevesebb, mint ötször szerelmeskedik egy brit, míg tíz évvel ezelőtt még havonta legalább hétszer csinálták.

„Az elkedvetlenedésnek több oka is van” – fejti ki Dr Cath Mercer, a University College London kutatója. „Egyrészt az emberek ma nagyon sokat aggódnak az állásuk, a megélhetésük miatt, ezért egyszerűen nincs kedvük a szexhez. Szerintünk a másik ok a technológia fejlődése. Ma nagyon sokan visznek magukkal okostelefonokat és táblagépeket a hálószobába, és inkább a közösségi portálokat böngészik vagy email-ekre válaszolnak, s nem a mellettük fekvővel foglalkoznak.”

A legtöbb változás a nők szexuális életében következett be az elmúlt évtizedekben a kutatás szerint. Egyrészt bátrabbak lettek, és elkezdtek felzárkózni a férfiakhoz partnerszámban. Húsz éve még alig négy különböző férfivel feküdt le egy átlag brit nő az élete során, míg manapság már nyolccal. A férfiaknál stabilan 10 -12 körül mozog ez a szám. A legdrasztikusabban a leszbikus viszonyok száma nőtt: míg tíz évvel ezelőtt a nők alig 2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy volt már szexuális kapcsolata másik nővel, ma már közel nyolc százalékuk mondja ezt. Összehasonlításképpen a férfiak itt is évtizedek óta közel állandó eredményt produkálnak: körülbelül mindig 3,6 százalékuk nyilatkozik úgy, hogy volt már viszonya más férfiakkal.

 

A magyarok aktívabbak, különösen az idősebbek

Teljesen véletlenül, az angol kutatással egy időben egy a magyar viszonyokat vizsgáló tanulmány is készült, az egyik társkereső portál megbízásából. A két tanulmányt összehasonlítva, a magyar és angol viszonyok között az a legnagyobb különbség, hogy mi sokkal forróbb vérűek vagyunk: átlag kétszer annyit, havonta több mint tízszer szeretkezünk, és sokkal több „skalpot” is gyűjtögetünk, átlag 20 és 50 közötti partnerrel bújunk ágyba életünk során.

 

Úgy tűnik, mi nem aggódunk annyit a melón meg a pénzen, és nem viszünk tableteket, meg okostelefonokat a hálóba. Netezni viszont biztosan szoktunk: a magyar válaszadók fele néz többé-kevésbé rendszeresen online pornót, és ugyancsak 50 százalék azok aránya, akik internetes társkeresőkön találnak szexpartnerre.

A kutatás szerint nem mondhatni, hogy prűd lenne a magyar: a benne részt vevők 70 százaléka mondta, hogy szerelmeskedett már extrém környezetben (ami ugyan attól is függ, hogy kinek, mi az extrém), a férfiak fele, a nőknek pedig 40 százaléka fűszerezi alkalmanként az aktust segédeszközökkel: a legnépszerűbb a vibrátor, de sokan szeretik a bilincselős, kötözős játékokat is.

Meglepő, de akár a szeretkezések, akár a partnerek számát, az extrémitásokat, a játékosságot, vagy az aktusok gyakoriságát nézzük, az idősebb korosztály kenterbe veri a fiatalabbakat. Az angoloknál talán azért született lanyhuló kedvről és hűvösebb vérmérsékletről árulkodó eredmény, mert ők csak a gyermekvállalás szempontjából fontos 16 – 44 év közötti korosztályt kérdezték. Valaki szóljon nekik, hogy a szexnek más értelme is lehet!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik