Közélet

Sörrel a kezében csavargott el az apróság

Dayton Street, Hamilton, USA (utca, street view, usa)
Dayton Street, Hamilton, USA (utca, street view, usa)

Alig kétéves, de úgy nézett ki, mint egy alkoholista csavargó.

Mint egy lecsúszott csavargó kóválygott az utcán, péntek este, az ohioi Hamiltonban egy 23 hónapos gyermek. Mezítláb volt, átnedvesedett pizsamában, kezében egy pohár sör, amiben egy bogár úszott. Egy járókelő lett figyelmes az elveszett gyermekre. Szétnézett, de a környéken nyomát sem látta felnőttnek, akihez a csöppség tartozhatott volna, így azonnal mentőt és rendőrt hívott. A kislányt kórházba szállították, és elkezdték keresni a szüleit – írja egy helyi lap.

A gyermekek veszélyeztetésével megvádolt szülők.

Kiderült: a kislány szüleivel és négy, szintén kiskorú testvérével él egy házban, nem túl messze onnan, ahol megtalálták. A ellenőrzésre kiérkező rendőrök a házat gyermeknevelésre alkalmatlannak találták. Nem volt sem víz, sem áram az épületben, de élelmiszernek sem találták nyomát, a fürdőszobában pedig egy ötgallonos (18,9 liter) műanyag edényben, feltehetően napok óta gyűlő emberi ürülék iszonyatos szagot árasztott, de különböző állatoktól származó ürülék is volt bőven a házon belül és kívül egyaránt.

A hatóságok mind a négy gyermeket gondozásba vették, majd a nagyszülőkhöz költöztették őket. A szülőket ötrendbeli gyermekveszélyeztetéssel vádolták meg.

Másnap a szülőket megkereste egy televíziós stáb a közeli Cincinnatiből. A riportban az apa elmondja, hogy nem érti a hatóságokat. Azt mondta, hogy a villany és a víz csak átmenetileg nem működött, van élelmük is, és a gyerek maximum öt perce tűnhetett el, ha a járókelő nem hív rendőrt, rövidesen biztosan ők is megtalálták volna. A férfi körbevezette a házban riportert és arról győzködte, hogy náluk aztán minden a legnagyobb rendben. A riportot IDE kattintva nézhetik meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik