Közélet

Az év legbunkóbb munkáltatója az amerikai McDonald’s

Mc Donald's (gyorsétterem, mc donald's, usa, )
Mc Donald's (gyorsétterem, mc donald's, usa, )

Béremelés helyett újabb cinikus tanács az alulfizetett alkalmazottaknak.

A humanizmusáról, s különösen az alkalmazottival szembeni empátiájáról híres amerikai gyorsétterem lánc ismét kitett magáért. Néhány napja még azt gondoltuk, hogy a Walmart nevű áruházlánc viszi el a pálmát, az éve legbunkóbb munkaadója versenyben. Mint megírtuk az „amerikai teszkó” a vásárlóit buzdította élelmiszerek adományozására, hogy alulfizetett alkalmazottainak is kellemes lehessen karácsonya. A Mc Donalds-ot azonban nem lehet lekörözni.

A Think-progress című portál bukkant rá a dolgozókat pénzügyi és életvezetési tanácsokkal ellátó mekis weboldalon, a McResource Line-pn, a „Hogyan jöjjünk ki az ünnepi adósságból” című fejezetre, melyben a cég azt tanácsolja, hogy az alulfizetett dolgozó adja el a karácsonyi ajándékait az ebay-en, mert úgy gyorsan és könnyen juthat készpénzhez.

Ne legyünk meglepve a hamburgeres cég vezetőségének ajánlatán, régebben is voltak már komoly húzásaik. Ajánlották például az éhező alkalmazottaknak, hogy vágják apró darabokra az ételt, mert úgy kevesebbel is úgy érzik majd, hogy jól laknak. S arra is volt példa, hogy a cég segítséget ajánlott, az állami segélyként szolgáló élelmiszer csekkek kiváltásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik