Nagyvilág

Saját alkalmazottainak gyűjt ételt egy áruházlánc

walmart ohio (street view, walmart, hipermarket, usa, )
walmart ohio (street view, walmart, hipermarket, usa, )

A dolgozóknak, a cég szóvivője szerint is szükségük van a támogatásra.

Elképesztő kép járja be a közösségi portálokat. Az amerikai szupermarket lánc, a Walmart egyik ohioi üzletében gyűjtődobozokat raktak ki. A felirat szerint az üzlet a vásárlói segítségét kéri, hogy ételadományokkal járuljanak hozzá a szegény emberek ünnepi vacsorájához, tekintettel a közelgő hálaadásra. Csakhogy a Walmart nem egy munkanélkülieket, vagy hajléktalanokat segítő karitatív szervezetnek gyűjt, hanem saját alkalmazottainak.

forrás: Twitter

Igen, a cég ezek szerint tisztában van vele, hogy dolgozói gyakorlatilag éhbért kapnak, amiből aligha futja ünnepi vacsorára. Ha azt gondolnák, amit Egyesült Államokban is sokan hittek, hogy nyílván csak valami buta viccről van szó, eláruljuk: sajnos nem.

Az egyik helyi hírportál újságírója kapcsolatba lépett a céggel, s legnagyobb meglepetésére Kory Lundberg, szóvivő megerősítette, hogy a hír nem kacsa. Áruházi szinten döntöttek az adománygyűjtésről, de a cég büszke rá, hogy dolgozóik ilyen kiváló példát mutatnak összefogásból.

A vállalat legutóbb november 8-án került a címlapokra, amikor dolgozói a túl alacsony béreik miatt tüntettek Los Angelesben. A Reuters tudósítása szerint a rendőrség 50 békés tüntetőt vett őrizetbe, és tartott fogva egy éjszakán át. Lundberg akkor annyit fűzött a történethez, hogy Walmart üzletek egész idő alatt, fennakadás nélkül működtek a régióban, s valószínűleg nem is igazi Walmart dolgozók voltak a demonstrálók.

Fotó: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik