Nagyvilág

Bizarrul kínozhatták nevelt gyerekeiket

A tornáchoz bilincselve, nyakában egy döglött csirkével találtak meg egy kisfiút.

A remegő 11 éves kisfiúnak, egy döglött csirkét tekertek a nyaka köré, és a tornác korlátjához bilincselték. Az Észak Karolina államban fekvő Monroe város hatóságait a szomszédok értesítették pénteken arról, hogy az egyik ház körül számtalan kóbor állat mászkál.

A helyszínre érkező Eddie Cathey Sheriff, amikor meglátta a fagyos időben kibilincselt gyermeket, rögtön a házhoz ment, hogy megkeresse a szülőket. Dorian Lee Harper, sürgősségi asszisztens nyitott ajtót, akiről kiderült, hogy ő a fiú nevelőapja.

Ekkor egy másik gyermek bukkant fel, szélesre tárta az ajtót, erre néhány megvadult kutya rontott a rendőrre. Mikor megérkezett az erősítés, és a rendőrök végre bejutottak a házba, embertelen körülményeket találtak:

„Szemét, kosz, állatok és állati ürülék volt mindenütt, a házon kívül és belül egyaránt” – idézi a sheriffet az USA Today. A házban, verandán talált gyermeken kívül még négy gyermek élt (14, 13, 8, és 9 évesek) akiket Harper és párja, a megyei szociális ellátó szolgálat ellenőreként dolgozó Wanda Sue Larson fogadtak örökbe.

A ház körüli állapotok mindenkit megdöbbentettek, a munkahelyükön ugyanis Larsont és Harpert is, kiváló és megbecsült szakemberként ismerték.

A gyermekeket egy szomszédos állam szociális szolgálata vette gondozásba nevelőszüleiket pedig őrizetbe vették. Mindkettőjüket szándékos gyermekbántalmazással, súlyos testi sértéssel, személyes szabadság korlátozásával és állatkínzással vádolják. Óvadékukat 500 ezer, és 525 ezer dollárban állapította meg a bíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik