Közélet

Szexuálisan zaklatta a rendőr a nemi erőszak áldozatát

Paul Martin, zaklató (paul martin, sehriff helyettes, zaklató)
Paul Martin, zaklató (paul martin, sehriff helyettes, zaklató)

Pszichésen kínozta a lányt,ahelyett, hogy a támadóját kereste volna.

Teljesen elfogadhatatlan, borzalmas viselkedéséért azonnal hatállyal elbocsátotta beosztottját Bob Gualtieri, a floridai Pinellas megye sheriffje – írja a Salon.

Paul Martin júliusban kapott megbízatást, hogy egy 17 éves, nemi erőszak áldozatává vált lány ügyében nyomozzon. A rendőr azonban a tettes keresése helyett inzultálni kezdte az áldozatot. Az ügyben lefolytatott vizsgálatból a következők derültek ki:

2013. július 10-én az áldozat meghallgatásakor a nyomozó pontosan tudva azt, hogy egy nemi erőszak áldozatává vált, fiatalkorú lánnyal beszél, folyamatosan saját szerelmi életére vonatkozó megjegyzéseket tett, többek között arról mesélt, milyen sztriptízbárokba szokott járni.

Később egy meghallgatáson a nyomozástól teljesen függetlenül beszélt a szexualitásról, többek között szerelmi aktusokat írt le a „cicik, a segg és a b*szni” szavak felhasználásával.

A zaklatás miatt folyó belső vizsgálton kiderült, Martin nem érti, mi rossz van abban, amit tett vagy mondott. Kifejtette: őt nem érdeklik az áldozat érzelmei, a beszélgetéseket azért irányította úgy, hogy az áldozat kényelmetlenül érezze magát, mert biztos akart benne lenni, hogy az igazat mondja. Ezért próbálta a lányba sulykolni azt is, hogy a sorsa egyedül az ő kezében van.

Bár Paul Martinnak volt már korábban hasonló ügye, a volt felesége pszichés bántalmazása miatt felelősségre vonták, egészen eddig az esetig aktív szolgálatban maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik