Közélet

Nagycsaládos drogdíler

Linette Figueroa Ortega (kábítószer, drog, dealer, florida)
Linette Figueroa Ortega (kábítószer, drog, dealer, florida)

Gyermekeket is magával vitt, amikor drogot árulni indult.

Több alkalommal is álruhás rendőrökkel bonyolított le drogügyletet egy 29 éves Palm Beach-i nő. Minden adás-vételnél gyermekek is voltak vele, rend szerint ketten, vagy négyen 3 és 12 év közöttiek – írja a Sun Sentinel.

Linnette Figueroa Ortega szeptemberben került a floridai rendőrség látókörébe. Egy civil ruhás nyomozónak adott el 60 dollár (kb. 12 ezer forint) értékben. A rendőrök ekkor ráálltak a nőre és, hogy elegendő bizonyítékuk legyen, több üzletet bonyolítottak le vele.

Másnap délelőtt a nő, egy 3 és egy 5 éves kisfiú társaságában jelent meg, egy parkolóban és adott el 200 dollár (kb. 40 ezer forint) értékű heroint és dilaudid nevű nyugtatókat két fedett nyomozónak. Később, egy alkalommal a rendőrök némi xanax nevű nyugtatót vettek a nőtől, aki szintén gyerekekkel jelent meg az üzletkötés helyszínén.

Végül egy autós McDonalds parkolójába beszéltek meg találkozót a nővel, vasárnap délutánra. Azt mondták neki 220 dollár értékű heroint akarnak venni, ám amikor Ortega a nyomozók civil autójához sétált letartóztatták. A nő autójában ekkor négy kiskorú gyermek ült. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a drogüzleteknél Ortegával megjelenő gyerekek a saját gyermekei voltak-e, illetve azt sem, hogy mi lett a sorsuk.

Ebben a parkolóban fogták el az álruhás rendőrök Ortegát. (forrás: Google street view)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik