Közélet

Kirúgták a diákjaival kikezdő tanárnőt

tanár (tanár)
tanár (tanár)

A 28 éves Lindsay Blacket azt követően bocsátották el állásából, hogy kiderült, drámaóráin többször is megpróbált kikezdeni a tanulókkal.

Egyik óráján a tanárnő azt kérte, jelentkezzen az osztályból az, aki még szűz. Egy tizenhét éves fiú diákját pedig rendszeresen SMS-esekkel és Facebook-üzenetekkel zaklatta, azzal, hogy találkozzanak, mert szeretné megismerni, mielőtt feleségül megy hozzá. Az őt felfüggesztő cardiffi fegyelmi testület a tárgyalás során kiemelte, a tanárnőnek már korábbi munkahelyén, a newporti St Joseph’s katolikus gimnáziumban is voltak hasonló problémái.

Az óráin előszeretettel játszotta a diákokkal a „Nekem még nem volt”, népszerű angol játékot, mindig oda kilyukadva, hogy kinek nem volt még szexuális élménye. Akik erre nemmel válaszoltak, azoknak pedig ott helyben fel is ajánlotta, hogy legyen.

Az elbocsátott tanárnő. Fotó: Daily Mail

A fegyelmi tárgyalás beszámolója szerint a tanárnő azzal védekezett, hogy csak a figyelmet akarta fenntartani az óráin, illetve kihangsúlyozta azt is, hogy a drámadolgozatok mindig nagyon jól sikerültek.

A tanárnő egyik kollégája elmondta, hogy ő hallotta ugyan a pletykákat, miszerint többekkel is kikezdett már a drámatanár, de alaptalannak gondolta a híreszteléseket.

Az elbocsátott nőt egyébként saját diákjai jelentették az iskolaigazgatónak, miután megelégelték a tanárnő viselkedését. A fegyelmi vizsgálat végén a bizottság vezetője kijelentette: „Itt a tanítás alapvető képességei hiányoznak, az ilyen nem való tanárnak.” Majd a nőt örökre törölték a regisztrált tanárok listájáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik